A tűzjelző rendszerek akkor igazán hatékonyak, ha – a riasztórendszerekhez hasonlóan- távfelügyeleti szolgáltatás is kapcsolódik hozzájuk. Ennek köszönhetően a diszpécserközpontban a nap 24 órájában figyelemmel kísérik a beérkező jelzéseket és szükség esetén intézkednek.

Az Országos Tűzvédelmi Szabályzat (OTSZ) előírja, hogy egyes létesítményekben/intézményekben kötelező a rendszerek telepítése, de cégünk természetesen nem csak ezekben az esetekben vállalja a kiépítést. Az OTSZ hatálya alá tartozó tűzjelző berendezések jelzései a tűzoltóság rendszerében is megjelennek.

Gyakran alkalmazott tűzvédelmi eszközök az érzékelők (füst-, láng-, hő- és kombinált érzékelő), hiszen a hangsúly a megelőzésre, illetve a korai észlelésre kell fektetnünk.

Szakembereink a helyszíni felmérés során kiválasztják a legoptimálisabb érzékelő típusát, számát és helyét. Ezek az érzékelők a tűzjelző rendszer részei, és tűzközponthoz/vagyonvédelmi rendszerhez csatlakoztathatók.

A tűzjelző központ feladata, hogy feldolgozza az érzékelők, jeladók által küldött adatokat, elvégezze a vezérlést és informálja a felhasználót.

Folyamatosan képzett szakembereink az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság engedélyének birtokában tervezik, telepítik és tartják karban a tűzvédelmi rendszereket.

Áraink a kialakítástól és az igényektől függően eltérőek. Kérjen ajánlatot és helyszíni felmérést!